Tulinen grillattu kana

Grilliruoka Kana, Kalkkuna Tulinen
Castillo de Molina Gran Reserva Appassimento ja grillikana-resepti.

Grillattu kana on helppo herkku

Grillattu kana tai broilerin fileet ovat helppo kesäinen herkku. Kanan miedosta lihasta saat erilaisilla marinadeilla maistuvia ja erilaisia makuelämyksiä. Kun laitat broilerin fileet marinoitumaan noin vuorokautta ennen grillausta, ehtii fileet saada hyvin makua.

Kokeile tulisemmin maustetun kanan kanssa hieman makeampaa punaviiniä, esimerkiksi Castillo de Molina Gran Reserva Appassimento Style -viiniä. Viinissä on sokeria 17 g/l, mikä antaa sille mukavaa pehmeyttä ja hedelmäisyyttä. Makeammat punaviinit ovat erinomainen pari hieman tulisemmille ja itämaiseen tapaan maustetuille ruoille. 

Tarvitset näitä

4 Broilerin filettä
4 Grillitomaattia
4 Maissia
2 Isoa bataattia
  Marinadi fileille
0,5 dl Oliiviöljyä
1 Sitruunan mehu
3 rkl Tulista kastiketta
3 rkl Chilijauhetta 
3 Valkosipulin kynttä
2 rkl Hunajaa

Ohje

  1. Yhdistä kaikki marinadin ainekset kulhossa ja sekoita hyvin.

  2. Laita kanat nestettä pitävään pussiin tai kannelliseen rasiaan ja kaada marinadi päälle.

  3. Huolehdi, että marinadi levittyy tasaisesti leikkeiden pintaan.

  4. Anna marinoitua mielellään yön yli.

  5. Ota broilerin fileet huoneenlämpöön ennen grillausta niin, että fileet lämpenevät hieman, jolloin ne myös kypsyvät grillatessa nopeammin. Painele broilerin fileistä ylimääräinen marinadi pois esimerkiksi talouspaperilla. 

  6. Grillaa broilerin fileet kuumassa grillissä muutama minuutti per puoli, kunnes fileet ovat mehevän kypsiä.

  7. Grillaa broilerin fileiden kanssa kasviksia, esimerkiksi tomaattia, maissia ja ohueksi viipaleiksi leikattua bataattia. Mausta grillitomaatit ja bataatti suolalla ja mustapippurilla. 

  8. Tarjoa kanafileet heti grillattujen kasvisten kera.

 

Kuva: Mari Moilanen. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!