Helppo mustikkapiirakka

Jälkiruoka Marjat ja hedelmät
Mustikkapiirakka maistuu makeamman viinin kanssa.

Mustikan satokausi alkaa heinäkuussa ja jatkuu jopa lokakuulle asti, joten ahkera marjastaja ehtii nauttia mustikkansa tuoreena, piirakkana tai vaikkapa mustikkasoppana. Tämä mustikkapiirakan ohje on helppo, joten kuumana päivänä ei tarvitse kauaa keittiössä askarrella, kun herkullinen piirakka on valmis. Leivot piirakan nopeasti sen enempää vaivaamatta tai kohottelematta. Valmistusaika on noin 15–20 minuuttia sekä paistoaika päälle. Parhaimmalta piirakka maistuu hieman jäähtyneenä.

Reseptiin tarvitset

  Taikina
200 g Voita
0,75 dl Sokeria
1 Kananmuna
4 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
  Täyte
4 dl Mustikoita
2 dl Kermaviiliä
1 dl Sokeria
1 Kananmuna
2 tl Vaniljasokeria

Ohje

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. 
  2. Tee ensin taikina.
  3. Sulata voi.
  4. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin.
  5. Lisää kaikki taikinan ainekset kulhoon ja sekoita. 
  6. Voitele piirakkavuoka voilla ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. 
  7. Tee sitten täyte.
  8. Sekoita kermaviiliin sokeri, vaniljasokeri ja muna. 
  9. Kaada taikinan päälle mustikat. 
  10. Kaada kermaviiliseos mustikoiden päälle. 
  11. Paista piirakkaa 175 -asteisessa uunissa noin 30–35 minuuttia.
  12. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi ennen tarjoilua. Tämä piirakka maistuu ihanalle myös kylmänä.

 

Vinkki: Tätä piirakkaa voit varioida satokauden mukaan eri marjoilla: esimerkiksi vadelmilla tai vadelmat ja mustikat yhdessä takaavat onnistuneen lopputuloksen. Myös loppukesän omenasadosta saat ihanan kermaviilipohjaisen piirakan. Kuutioi tällöin omenat pieneksi ja ripauta niiden päälle 1 tl kanelia ennen kuin kaadat omenien päälle kermaviilin. 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!