Jättikatkarapu-cocktail

Äyriäiset
Jättikatkarapu-cocktail ja 9 Lives Inspiring Riesling -valkoviini.

Jättikatkarapu-cocktail -ohje ja ruokavideo, joiden avulla loihdit helposti herkut juhlavaankin tilaisuuteen. Kypsät pakastekatkaravut voit käyttää sellaisenaan, mutta jos valitset rapu-cocktailiin raakoja jättikatkarapuja, kuivaa rapujen pinta ja suolaa ravut kevyesti. Pakasteravut sulatetaan huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa ja sulanut vesi kaadetaan pois. Jättikatkarapujen sijaan voit valmistaa rapu-cocktailit myös tavallisista katkaravuista. 

Tällä Pasi Kurosen reseptillä kokkaat jättirapu-cocktailit neljälle hengelle.

Näitä tarvitset jättikatkarapu-cocktailiin

  Jättikatkarapucocktail
200g jättikatkarapuja tai tavallisia katkarapuja
0,5 tl suolaa (halutessa)
1 varsisellerin varsi
1/2 kurkku
1 Granny Smith -omena
1 rkl tilliä hienonnettuna
1/2 sitruunan mehu
  Remoulade-kastike
1,5 dl majoneesia, esimerkiksi Hellmann's
1 rkl dijon-sinappia
1/2 sitruunan mehu
1 tl srirachaa tai muuta chilikastiketta
1 rkl kapriksia
1 tl kapristen lientä
salottisipuli pilkottuna
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

Katso video rapucocktailin valmistukseen

 

Viinisuositus

Ohje jättäkatkarapucocktailiin

  1. Jos käytät pakastejättikatkarapuja, sulata ne huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa ja valuta vesi pois.
  2. Tee remoulade-kastike. Pilko sipuli ja hienonna lehtipersilja.
  3. Yhdistä kaikki aineet keskenään ja laita kylmään odottamaan tarjoilua.
  4. Tee sitten rapucocktail.
  5. Pilko varsisellerin varsi pieniksi kuutioiksi.
  6. Halkaise kurkku ja poista sisus. Kuutioi pieniksi kuutioiksi. Jos käytät ulkomaista kurkkua, kuori kurkku ennen halkaisua.
  7. Kuori omena, poista siemenkota ja pilko pieniksi kuutioiksi.
  8. Yhdistä kuutiot kulhoon, lisää joukkoon hienonnettu tilli ja sitruunan mehu. Sekoita.
  9. Jos käytät raakoja jättikatkarapuja, kuivaa rapujen pinta ja suolaa ne kevyesti. Kypsät pakastekatkaravut voi käyttää sellaisenaan.
  10. Lämmitä paistinpannu melko kuumaksi ja lisää pannulle tilkka rypsiöljyä.
  11. Paista ravut juuri ja juuri kypsäksi välillä käännellen.
  12. Laita ravut jäähtymään talouspaperin päälle.
  13. Leikkaa hieman jäähtyneet ravut paloiksi ja sekoita kasvisseoksen joukkoon.
  14. Annostele laittamalla kulhon pohjalle lusikallinen remoulade-kastiketta, päälle rapucocktailia ja lopuksi päälle pieni nokare kastiketta. Koristele tuoreella tillillä.

    Resepti, kuva ja video: Pasi Kuronen

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!