Kalaburger maistuu aina ja erityisesti kesällä. Pasi Kurosen ohjeella valmistat kirjolohesta kalaburgerin, joka täyttää vaativammankin kalamiehen toiveet. Varo ettei itse tehty Gribiche-kastike vie kieltä mennessään. Burgerin seuraksi suosittelemme kuivaa, aromikasta riesling-viiniä.
Tällä reseptillä pyöräytät kalaburgerit kahdelle.
Näitä tarvitset kalaburgeriin
Kirjolohiburgerit | |
300g | kirjolohifileetä (noin) |
suolaa | |
mustapippuria | |
2 | burgersämpylää |
1 pss | frisee-salaattia |
Gribiche-kastike | |
1 dl | majoneesia, esimerkiksi Hellmann's |
4–5 | siivua suolakurkkua hienonnettuna |
2 rkl | kevätsipulia pilkottuna |
1 rkl | kapriksia |
2 rkl | lehtipersiljaa hienonnettuna |
Näin valmistat kalaburgerin – katso video
Ohje kalaburgeriin
- Tee ensin gribiche-kastike yhdistämällä kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Tee sitten kurkku-fenkolisalaatti. Viipaloi kurkku ja fenkoli mandoliinilla ohuiksi siivuiksi.
- Lisää joukkoon etikka ja sokeri ja sekoita.
- Poista kirjolohifileestä nahka ja mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.
- Paahda kirjolohiileitä melko kuumalla, kuivalla teflonpannulla, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Jos fileet ovat paksuja, kypsennä ne loppuun 180 asteisessa uunissa.
- Paahda burgersämpylöitä pannulla, kunnes ne ovat saaneet väriä.
- Levitä sämpylöiden pohjaan ja kanteen gribiche-kastiketta.
- Laita kala pohjan päälle, kalan päälle kurkku-fenkolisalaattia ja kanteen frisee-salaattia.
- Käännä kansi burgerin päälle.
Resepti, kuva ja video: Pasi Kuronen