Grillatut lihapullat

Grilliruoka Nauta
Grillattujen BBQ-lihapullien ohje ja Gato Negro Red Blend -punaviini

Grillatut lihapullat eli BBQ-lihapullat tuo mukavaa vaihtelua monen suosikkiruokaan. BBQ-lihapullien kanssa maistuu kesällä uudet perunat tai vaikkapa kasvissalaatti. 

Tällä Pasi Kurosen ohjeella grillaat BBQ-lihapullat neljälle.  

Näitä tarvitset BBQ-lihapulliin

700g naudan jauhelihaa (17% rasvaa)
3 rkl maustamatonta jugurttia
2 rkl korppujauhoja
1,5 rkl bbq rub -maustetta
1,5 rkl ketsuppia
1,5 tl dijon-sinappia
1,5 tl suolaa
  glaseeraukseen:
1,5 dl bbq-kastiketta

Näin valmistat BBQ-lihapullat – katso video

    Viinisuositus

    Ohje BBQ-lihapullille

    1. Valmistele grilli grillaamista varten.
    2. Sekoita kaikki lihapullataikinan aineet keskenään ja muovaile taikinasta lihapullia.
    3. Kypsentämisen helpottamiseksi voit työntää lihapullat metallisiin varrastikkuihin.
    4. Grillaa epäsuoralla lämmöllä kannen alla n. 3-5 min, glaseeraa bbq-kastikkeella ja käännä.
    5. Glaseeraa bbq-kastikkeella myös grillatulta puolelta. Laita kansi kiinni ja kypsennä vielä 3-5 min.
    6. Tarjoile esim. grillattujen perunoiden ja kermaviilidipin kanssa.

      Resepti, kuva ja video: Pasi Kuronen

    Tilaa uutiskirje

    Tilaa Juomavinkin uutiskirje!