Korealainen naudanlihavarras ja grillattua ananasta

Grilliruoka Nauta
Korealainen naudanlihavarras, grillattua ananasta ja Gato Negro Red Blend -punaviini.

Korealainen naudanlihavarras saa mahtavan makunsa itse tehdystä marinadista. Aterian täydentää ruokosokerilla maustettu grillattu ananas sekä  helppo limellä maustettu kermaviilikastike. Herkkujen seuraan suosittelemme mutkatonta punaviiniä esimerkiksi Gato Negro Red Blend. 

Tällä Pasi Kurosen ohjeella grillaat mehevät korealaiset naudanlihavartaat neljälle.  

Näitä tarvitset naudanlihavartaisiin

500–600g naudan ulkofileetä
  Marinadi:
1 dl soijaa
0,5 dl seesamiöljyä
2 rkl ruokosokeria
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1/2 chili viipaleina
1 tl riisiviinietikkaa
1 tl raastettua inkivääriä
  Grillattu ananas:
1/2 pieni ananas
2–3 rkl ruokosokeria
  Kermaviilikastike:
2 dl maustamatonta jugurttia tai kermaviiliä
limen raastettu kuori ja mehu
2 tl

sokeria

1 tl suolaa
  seesaminsiemeniä koristeluun

Näin valmistat naudanvartaat – katso video

    Viinisuositus

    Ohje grillatulle naudanvartaalle

    1. Sekoita marinadin aineet kattilaan ja keitä parin minuutin ajan. Anna jäähtyä.
    2. Poista lihasta kalvot ja leikkaa n. 2 cm kuutioiksi.
    3. Pujota lihanpalat vartaisiin ja laita vuokaan.
    4. Kaada marinadi vartaiden päälle. Anna maustua vähintään puoli tuntia.
    5. Tee kermaviilikastike yhdistämällä kaikki aineet keskenään.
    6. Valmistele grilli grillaamista varten.
    7. Leikkaa ananaksen hattu pois.
    8. Leikkaa ananas neljäksi lohkoksi ja leikkaa sisus pois.
    9. Ripottele lohkojen päälle ruokosokeria ja grillaa n. 3 min per puoli, kunnes ne ovat saaneet karamellisoidun pinnan.
    10. Grillaa naudanlihavartaita kannen alla 2-3 min per puoli.
    11. Valele marinadilla paiston aikana.

      Resepti, kuva ja video: Pasi Kuronen

    Tilaa uutiskirje

    Tilaa Juomavinkin uutiskirje!