Aasialaiset lohiveneet

Itämainen ruoka Rasvainen kala
Aasialaiset lohiveneet resepti roseeviinille

Aasialaiset lohiveneet on suunniteltu roseeviinien klassikolle, Mateus Rosélle.

4.lle

Tarvitset:

100 g pikkusalaattia tai sydänsalaattia
200 g lohifilee pala
200 g kypsiä jättikatkarapuja
1 rkl öljyä
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
40 g punakaalia
1 pieni porkkana
1 kevätsipuli
2 retiisiä
1 rkl mustia seesaminsiemeniä

Valmistusohje:

  1. Kuori ja raasta porkkana. Viipaloi kaali ja retiisi ohueksi. Hienonna kevätsipuli.
  2. Ripottele lohen pintaan öljyä. Paista lohta keskilämmöllä muutama minuutti, ensin nahkapuoli alaspäin.
  3. Käännä lohi ja jatka kypsennystä vielä hetki, kunnes pinta saa väriä. Nosta kala lautaselle.
  4. Grillaa rapuja muutama minuutti molemmin puolin. Asettele salaatinlehdet tarjoiluastiaan
  5. Täytä salaatit lohella, ravuilla, porkkanalla, kaalilla, kevätsipulilla ja retiisillä.
  6. Ripottele päälle kastiketta sekä seesaminsiemeniä. Tarjoile.

Aasialainen kastike

3 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl limetin mehua
1 valkosipulinkynsi
1 tl raastettua inkivääriä

  1. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja inkivääri. Purista limetin mehu.
  2. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.

Resepti ja kuvat: Peggy Thomas / Peggyn pieni punainen keittiö

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!