Toast Skagen on tänä päivänä käsite ja rakastettu klassikko, jonka kehitti 1950-luvulla tukholmalaisen ravintola Richen ravintoloitsija Tore Wretman. Tämä iki-ihana katkarapuleipä sopii pieneksi suolaiseksi alkupalaksi hienommillekin illallisille sekä ihastuttavaksi pieneksi suolaiseksi iltapalaksi tai vaikkapa illanistujaisten ruokapöytään. Pasi Kurosen reseptillä valmistat 8 annosta Toast Skagenia.
Toast Skageniin tarvitset:
n. 180 g katkarapuja
2 rkl laadukasta majoneesia esim. Hellman’s
1 rkl créme fraîchea
½ tl sitruunamehua
puolikas punasipuli hienonnettuna
tilliä hienonnettuna
paahtoleipää tai saaristolaisleipää
kirjolohen, siian tai muikun mätiä
punasipulisilppua ja tilliä koristeluun
Valmistusohje:
- Sulata katkaravut ja purista niistä kaikki neste pois.
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna maustua hetki.
- Halutessasi leikkaa leivistä kiekkoja.
- Lusikoi leipien päälle katkarapumajoneesia ja laita lusikallinen mätiä rapumassan päälle.
- Koristele punasipulisilpulla ja tillillä.