Yön yli haudutettu kassler ja perunasalaatti

Porsas
Porsaan kassleria ja perunaasalaattia lautasella

Upea menu à la Alex Nurmi. 

  Porsaan kassler
1 kg Porsaan kassleria
1 Kokonainen sipuli
1 dl Persiljaa hienonnettuna
0,5 dl Tuoretta timjamia
2 rkl Oliiviöljyä
2 rkl Dijon sinappia
  Suolaa
  Uunivuokaan
2 l Lihalientä
100 g Herkkusientä
2 Sipulia
2 Porkkanaa
5 Laakerinlehteä
  Maustepippuria
  Perunasalaatti
10 kpl Uusia perunoita
2 Kevätsipulia
5 kpl Retiisejä
10 Isoa kaprista
1 Punasipuli
2 rkl Oliiviöljyä
  Suolaa
  Mustapippuria

Ohje kasslerille

  1. Poista kasslerin pinnalta kalvot pois.
  2. Sekoita raastettu valkosipuli, yrtit, öljy sekä sinappi tahnaksi ja levitä possun pintaan. Jätä maustumaan 4 tunniksi viileään ja grillaa sen jälkeen pintaan kaunis väri.
  3. Nosta paistettu filee uunivuokaan ja kaada lihaliemi mukaan.
  4. Paista paloitellut kasvikset pannulla ja lisää uunivuokaan mausteiden kanssa.
  5. Peitä foliolla ja hauduta yön yli ( 8-10 tuntia) 90-asteisessa uunissa. Kassler kypsyy näin mehukkaan ylikypsäksi. Jäähdytä liha vuoassa, leikkaa viipaleita ja grillaa lopuksi viipaleet.
  6. Haudutusliemestä saat helpon kastikkeen kun lisäät vähän kermaa ja sinappia mukaan.

Ohje perunasalaatille

  1. Keitä perunat napakan kypsäksi suolavedessä, jäähdytä ja lohko ne kulhoon.
  2. Leikkaa muut raaka-aineet paloiksi ja lisää ne perunoiden sekaan.
  3. Kaada öljy sekä mausteet joukkoon, sekoita ja tarjoile lihan seurana.

Reseptit: Alex Nurmi

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!