Monikäyttöinen cava on loistava aperitiivi, mutta se toimii erinomaisesti myös ruokajuomana erityisesti kevyempien ruokien kumppanina. Cavan makua voi halutessaan tuunata tuoreilla marjoilla, hedelmillä tai aromaattisilla yrteillä. Cava sopii hintansa ja tuoreen tyylinsä takia erinomaisen hyvin myös kuohuviinicocktailien ainesosaksi. Mestaroi esimerkiksi moderni Hugo, Spritz Veneziano tai klassinen Bellini!
Hugo con Campo Viejo Cava
Jääkuutioita
8 cl Campo Viejo Cava Brut Reserva
4 cl Seljankukkamehutiiviste (esim. Brunneby)
4 cl soodavesi
Tuoretta minttua
Täytä lasi jäillä, kaada päälle seljankukkamehutiiviste, cava ja soodavesi. Sekoita hyvin. Koristele tuoreilla mintunlehdillä. Kippis kesälle!
Bellini con Campo Viejo Cava
12 cl Campo Viejo Cava Brut Reserva
4 cl persikkapyree
Kaada kuohuviinilasiin persikkapyree, kaada hitaasti päälle cava. Malja puhtaan pehmeälle nautinnolle!
Spritz Veneziano con Campo Viejo Cava
Jääkuutioita
12 cl Campo Viejo Cava Brut Reserva
4 cl Aperol
4 cl soodavesi
Appelsiininsiivu
Täytä lasi jäillä, kaada päälle aperol, cava ja soodavesi. Sekoita hyvin. Koristele tuoreella appelsiinisiivulla. Lasilliset ystävyydelle!
Rossini con Campo Viejo Cava
Jääkuutioita
12 cl Campo Viejo Cava Brut Reserva
6 cl tuore mansikkapyree
Tuoreita mansikoita
Laita reilusti jäitä sekoitusastiaan, kaada päälle mansikkapyree ja cava. Sekoita hyvin. Siivilöi neste lasiin niin että jäät eivät tule mukaan. Koristele halutessasi tuoreilla mansikoilla ja mintunlehdillä. Malja makealle elämälle!
Mimosa con Campo Viejo Cava
4 cl tuorepuristettu appelsiinimehu
8 cl Campo Viejo Cava Brut Reserva
Kaada kuohuviinilasiin appelsiinimehu ja päälle cava. Drinkki raikkautta rakastavalle!
Campo Viejo Cava mansikoilla
12 cl Campo Viejo Cava Brut Reserva
Tuoreita mansikoita
Kaada cava kuohuviinilasiin ja koristele tuoreilla mansikoilla. Cin cin!