Ystävänpäivän herkut à la Alex Nurmi

Perrier Jouet Grand Brut - ystävänpäivän herkut

Ystävyys on juhlansa ansainnut vähintään kerran vuodessa. Alex Nurmen suunnittelema menu viinisuosituksineen on upea kiitos ystävyydestä. 

Kun ystävänpäivän herkut koostetaan useammasta ruokalajista, jolloin ruokahetkestä voi nauttia pitkän kaavan mukaan.

TV-kokki Alex Nurmi on koonnut hemmottelevan ystävänpäivän menun, jolla takuuvarmasti voi hurmata niin hyvän ystävän kuin sen oman rakkaankin. 

Ystävänpäivän menun kruunaa lasillinen samppanjaa. Ja tämän ystävänpäivän menun kera voi nauttia samppanjaa alusta loppuun saakka.

Ystävänpäivän herkut à la Alex Nurmi

Menun ohjeilla kokkaat herkkuja 4:lle

Ystävänpäivän menu alkaa raikkaalla papaijasalaatilla, joka on täydellinen pari friteerattujen skampien seuraan. Lisäksi valmistetaan yleellisesti tryffelimarinoitua mozzarellaa.

Friteerattuja scampeja ja papaijasalaattia

Papaijasalaatti

250 g papaijan lihaa kuutioina
50 g sokeriherneitä
25 g cashewpähkinöitä paahdettuina
2-3 rkl hapanimeläkastiketta
tuoretta korianteria sekä vesikrassia koristeluun

Huuhtele sokeriherneet hyvin ja suikaloi ohuen ohuiksi.

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään, lusikoi tarjoiluastiaan ja koristele yrteillä.

Friteeratut scampit
20 kpl scampeja
3 dl rypsi- tai syväpaistoöljyä
2 dl maissilastuja
2 kananmunaa
suolaa

Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi. Vatkaa sillä aikaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää sinne suola. Kuivaa scampit talouspaperilla ja kasta ne munaseoksessa. Murskaa maissilastut hienoksi ja kierittele scampit lopuksi niissä.

Friteeraa scampit rapeiksi öljyssä ja nauti salaatin kanssa.

Tryffelimarinoitua mozzarellaa ja paahdettua tomaattia

2 bufala mozzarellaa
1 prk (125 g) ranskankermaa
1 tl tryffeliöljyä
1 kevätsipuli
10 kirsikkatomaattia
suolaa
mustapippuria

Leikkaa kirsikkatomaatit halki ja asettele ne pellille leikkuupinta ylöspäin. Mausta suolalla sekä pippurilla ja paahda 150-asteisessa uunissa tunnin ajan. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.

Sekoita ranskankerma, öljy sekä mausteet keskenään ja anna maustua hetki. Leikkaa sillä aikaa mozzarellapallot siivuiksi ja kaada kastiketta päälle. Ripottele lopuksi pinnalle siivutettu kevätsipuli sekä tomaatit.

Tarjoile rapean patongin kanssa.

Suklaafondant ja pekaanipähkinää

Ystävänpäivän menu ei olisi täydellinen ilman suussasulavaa, suklaista jälkiruokaa.

70 g tummaa suklaata
45 g voita
1 kananmuna
1 kananmunankeltuainen
0,4 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
30 g kidesokeria
40 g pekaanipähkinöitä
Vuokien voiteluun:
25 g voita
2 rkl tomusokeria

Voitele vuoat pehmeällä voilla ja siivilöi tomusokerilla vuoan reunat.

Sulata suklaa sekä voi kulhossa vesihauteen päälle. Lisää kokonainen kananmuna seokseen koko ajan sekoittaen. Vaahdota toisessa kulhossa sokeri sekä keltuainen ja lisää vaahto suklaaseokseen varovasti nostellen. Siivilöi lopuksi jauhot taikinaan, kaada seos pieniin annosvuokiin ja ripottele pinnalle murskattuja pekaanipähkinöitä.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 12-15 min vuokien koosta riippuen. Fondantien tulee olla sisältä valuvan pehmeää.

Ystävänpäivän herkut ansaitsevat seurakseen lasin samppanjaa.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!