Paprika-anjovis-naan ja hummusta

Itämainen ruoka Vähärasvainen kala Pikkusuolaiset Seurustelu Tapas ja antipasti
Paprika-anjovis-naan-leivät ja hummusta tapaspöytään.

Intialainen naan-leipä on suosittu herkku muissakin Keski- ja Etelä-Aasian maissa. Kun Naan-leivän täytteeksi pyöräytät Pasi Kurosen reseptillä paprika-anjovis -täytteen ja tarjoilet leivän hummuksen kera, saat ihanan herkullisen tarjottavan iltapalaksi tai vaikkapa kaveriporukan rentoihin illanistujaisiin. Reseptistä valmistuu 8 palaa Naan-leipää täytteillä. Kyytipojaksi suosittelemme tälle reseptille hedelmäisiä valkoviinejä, jotka pyöristävät mukavasti anjoviksen suolaista makua. 

Hummukseen tarvitset: 

1 prk / 380 g kikherneitä (esim. Go Green)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl tahinia
1 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikaa
1 tl suolaa
½ tl chilijauhetta
n. 2 rkl kikherneiden lientä

Valmistusohje:

 

  1. Valuta kikherneet, säästä liemi.
  2. Laita kaikki aineet kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tai käytä tehosekoitinta.
  3. Lisää kikherneiden lientä sen verran että seos on levitettävää tahnaa.

Paahdettuihin paprikoihin tarvitset: 

1 iso punainen paprika

 

Valmistusohje:

 

  1. Halkaise paprika ja poista siemenet ja valkoiset osat.
  2. Lämmitä uuni 230 asteeseen ja laita grillivastus päälle.
  3. Paahda paprikoita grillivastuksen alla, kunnes niiden pinta on mustunut.
  4. Laita paprikat leikkuulaudalle tai lautaselle ja peitä kelmulla. Anna olla kelmun alla pari minuuttia.
  5. Kuori paprikat ja leikkaa suikaleiksi.

Naan tarvitset: 

1 pkt / 2 kpl Naan leipiä
1 prk anjovista

rucolaa
oliiviöljyä

Valmistusohje: 

  1. Lämmitä uuni 220 asteeseen.
  2. Laita naan leivät uunipellille ja levitä leipien päälle hummusta.
  3. Laita leipien päälle paprikasuikaleita ja anjovisfileitä
  4. Paista uunissa 5-6 minuuttia.
  5. Leikkaa paloiksi, koristele rucolalla ja viimeistele oliiviöljyllä.

 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!