Kalaburger kirjolohesta

Rasvainen kala
Kirjolohiburger ja 9 Lives Inspiring Riesling -valkoviini

Kalaburger maistuu aina ja erityisesti kesällä. Pasi Kurosen ohjeella valmistat kirjolohesta kalaburgerin, joka täyttää vaativammankin kalamiehen toiveet. Varo ettei itse tehty Gribiche-kastike vie kieltä mennessään. Burgerin seuraksi suosittelemme kuivaa, aromikasta riesling-viiniä. 

Tällä reseptillä pyöräytät kalaburgerit kahdelle.  

Näitä tarvitset kalaburgeriin

  Kirjolohiburgerit
300g kirjolohifileetä (noin)
  suolaa
  mustapippuria
2 burgersämpylää
1 pss frisee-salaattia
  Gribiche-kastike
1 dl majoneesia, esimerkiksi Hellmann's
4–5 siivua suolakurkkua hienonnettuna
2 rkl kevätsipulia pilkottuna
1 rkl kapriksia
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

Näin valmistat kalaburgerin – katso video

    Viinisuositus

    Ohje kalaburgeriin

    1. Tee ensin gribiche-kastike yhdistämällä kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
    2. Tee sitten kurkku-fenkolisalaatti. Viipaloi kurkku ja fenkoli mandoliinilla ohuiksi siivuiksi.
    3. Lisää joukkoon etikka ja sokeri ja sekoita.
    4. Poista kirjolohifileestä nahka ja mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.
    5. Paahda kirjolohiileitä melko kuumalla, kuivalla teflonpannulla, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Jos fileet ovat paksuja, kypsennä ne loppuun 180 asteisessa uunissa.
    6. Paahda burgersämpylöitä pannulla, kunnes ne ovat saaneet väriä.
    7. Levitä sämpylöiden pohjaan ja kanteen gribiche-kastiketta.
    8. Laita kala pohjan päälle, kalan päälle kurkku-fenkolisalaattia ja kanteen frisee-salaattia.
    9. Käännä kansi burgerin päälle.

      Resepti, kuva ja video: Pasi Kuronen

    Tilaa uutiskirje

    Tilaa Juomavinkin uutiskirje!