Kana-tomaattipelti on helppo arjen ruoka, joka näyttävyytensä ansiosta toimii hyvin myös illanistujaisten pääruokana tai viikonlopun juhlistajana. Tarjoile kana-tomaattipellin kanssa australialaista luomuvalkoviiniä: Jacob's Creek Organic Chardonnayta. Katso reseptin perästä vinkit, miten saat annoksesta sekä nopean ja helpon arkiherkun että annoksena tarjoiltavan näyttävämmän illallisen.
Kana 6:lle hengelle | |
6 kpl | Kananrintafileetä |
1 rkl | Oliiviöljyä |
1 rkl | Voita |
1 | Ripaus suolaa |
Mustapippuria | |
Tomaattipeti: | |
500 g | Kirsikkatomaatteja |
250 g | Terttuluumutomaatteja |
1/2 dl | Oliiviöljyä |
1 tl | Suolaa |
1/2 tl | Sokeria |
1/2 tl | Mustapippuria |
3 kpl | Valkosipulinkynsiä |
Tuoreita basilikanlehtiä | |
Lehtipersiljaa | |
Jugurttikastike: | |
3 dl | Turkkilaista jugurttia |
1 kpl | Valkosipulinkynsi |
1 rkl | Tuoretta rakuuna silputtuna |
1 rkl | Tuoretta basilikaa silputtuna |
1 | Sitruunan raastettu kuori |
1/2 tl | Korianterinsiemeniä rouhittuna |
1/2 tl | Mustapippuria |
Ripaus sormisuolaa |
Ohje
- Leikkaa kirsikkatomaatit halki. Aseta halkaistut tomaatit ja luumuterttutomaatit uunivuokaan. Murskaa tomaattien joukkoon muutama valkosipulinkynsi. Mausta tomaatit ripauksella suolaa, sokeria ja mustapippuria. Silppua päälle lehtipersiljaa. Lorauta päälle oliiviöljyä.
- Paista kanoihin kuumalla pannulla nopeasti kauniit pinnat pannulla voi-öliiviöljyseoksessa. Suolaa, pippuroi ja nosta kananfileet tomaattipedille. Paista 200 asteisessa uunissa n. 25-30 minuutin ajan.
- Valmista lisukkeeksi jugurttikastike. Silppua yrtit, raasta pestyn sitruunan kuori, murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita kaikki ainekset jugurtin joukkoon.
- Viimeistele valmis kana-ateria basilikanlehdillä.
- Vinkki: Jos haluat vuoan ennätysnopeasti uuniin, voit laittaa kananrintafileet paistamattomina tomaattien päälle ja sivellä jokaisen fileen pinnan voilla. Voit tarjota kananfileet ja tomaatit suoraan paistivuoasta ja tarjota jugurttikastikkeen lisukkeena tai koota annokset lautasille valmiiksi. Laita tällöin kunnon lusikallinen jugurttikastiketta jokaiselle lautaselle ja kokoa jugurtin päälle ensin tomaatteja, sitten kypsä kananrintafillee ja viimeistele annos basilikanlehdillä.
Resepti ja kuva: Mari Moilanen