Lapponia mustikkatassut

Jälkiruoka Marjat ja hedelmät
Lapponia mustikkatassut -reseptin kuvituskuva, jossa kaulin ja leivontatarvikkeita.

Tarvitset näitä

1 pkt (500g) Lehtitaikinaa
TÄYTE:  
200 g Pakastemustikoita
1 1/2 dl Hillosokeria
1/2 dl Fariinisokeria
1/2 tl Kanelia
4 rkl Maissitärkkelystä
3 rkl Lapponia Mustikka -likööriä
VOITELUUN  
1 kpl Kananmuna

Ohje

  1. Keitä täyteaineksista tahmea seos.

  2. Leikkaa kukin sulanut lehtitaikinalevy leveyssuunnassa 4-5 osaan. Pane kunkin osan keskelle noin ruokalusikallinen mustikkatäytettä ja nosta taikinalevyn reuna täytteen yli. Sulje taikinapäiden pääty tiiviisti painamalla päällimmäinen reuna tiukasti kiinni alempaan esim. haarukan piikkien avulla.

  3. Sipaise tassujen pintaan kananmunaa ja paista tassuja 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

  4. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla juuri ennen tarjoilua.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!