Pangasuisfileistä hieno ateria neljälle ruokailijalle.
Tarvitset:
n. 600 g ASC-merkittyä pangasiusta fileinä
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan
Paistoon
voita
- Mausta fileet suolalla ja pippurilla maun mukaan.
- Paista fileet voissa tarpeeksi suuressa paistinpannussa. Paista kummaltakin puolelta noin 4 minuuttia.
Vinkki!
Voit käyttää pangasiuksen tilalla myös saatavuuden mukaan kotimaista kalaa. Esim. kuhaa tai siikaa tai muuta valkoista kalaa.
Kylmä sitruunakastike
1 luomu sitruuna
2 dl créme fraichea
suolaa
mustapippuria
- Pese sitruuna huolellisesti.
- Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja lisää se créme fraicheen.
- Mausta seos maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.
- Jaa sitruuna lohkoiksi ja tarjoa ruoan lisänä.
Couscous-salaatti
4 dl vettä
1/4 tl suolaa
1 rkl öljyä
1 rkl sitruunanmehua
2 dl couscousia
6 parsaa
2 dl persiljaa
Päälle koristeluun
n. 1/2 dl paahdettuja pinjansiemeniä
- Keitä vesi kiehuvaksi ja ota pois levyltä.
- Lisää veteen suola, öljy ja sitruunanmehu sekä couscous. Peitä kattila kannella. Anna couscousin turvota noin 10 minuuttia.
- Pese parsat huolellisesti. Poista mahdolliset puisevat kantaosat ja pilko loput parsat suuhun sopiviksi paloiksi. Keitä parsoja kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia. Valuta parsat.
- Hienonna persilja.
- Sekoita couscous haarukalla ilmavammaksi. Lisää käännellen joukkoon persiljasilppu sekä parsat.
- Koristele salaatti paahdetuilla pinjansiemenillä.
Resepti ja kuvat: Sari Spåra