Grillatut lihapullat eli BBQ-lihapullat tuo mukavaa vaihtelua monen suosikkiruokaan. BBQ-lihapullien kanssa maistuu kesällä uudet perunat tai vaikkapa kasvissalaatti.
Tällä Pasi Kurosen ohjeella grillaat BBQ-lihapullat neljälle.
Näitä tarvitset BBQ-lihapulliin
700g | naudan jauhelihaa (17% rasvaa) |
3 rkl | maustamatonta jugurttia |
2 rkl | korppujauhoja |
1,5 rkl | bbq rub -maustetta |
1,5 rkl | ketsuppia |
1,5 tl | dijon-sinappia |
1,5 tl | suolaa |
glaseeraukseen: | |
1,5 dl | bbq-kastiketta |
Näin valmistat BBQ-lihapullat – katso video
Ohje BBQ-lihapullille
- Valmistele grilli grillaamista varten.
- Sekoita kaikki lihapullataikinan aineet keskenään ja muovaile taikinasta lihapullia.
- Kypsentämisen helpottamiseksi voit työntää lihapullat metallisiin varrastikkuihin.
- Grillaa epäsuoralla lämmöllä kannen alla n. 3-5 min, glaseeraa bbq-kastikkeella ja käännä.
- Glaseeraa bbq-kastikkeella myös grillatulta puolelta. Laita kansi kiinni ja kypsennä vielä 3-5 min.
- Tarjoile esim. grillattujen perunoiden ja kermaviilidipin kanssa.
Resepti, kuva ja video: Pasi Kuronen