Tarvitset:
Lampaankareita (2-3 kpl ruokailijaa kohden)
1 dl tuoreita rosmariinina kevyesti pilkottuna
Öljyä
Suolaa
Pippuria
1 keskikokoinen munakoiso
2 valkosipulin kynttä
1½ tl tahinia
1 tl oliiviöljyä
Muutama tippa tuoreen sitruunan mehua
Valmista näin Baba Ganoush
- Paista munakoisoa kaasuliekillä käännellen sitä pihdeillä niin kauan, että sen kuori on tasaisesti paistunut ja sen liha pehmeää. Anna munakoisojen jäähtyä.
- Leikkaa jäähtynyt munakoiso puoliksi ja kaiva lusikalla munakoison liha. Soseuta munakoiso tahinin ja valkosipulien kanssa tasaiseksi soseeksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
- Mausta suolalla, pippurilla ja muutamalla tipalla sitruunamehua.
Valmista näin Lampaankareet
- Hiero lampaankareisiin öljyä ja hienonnettua rosmariinia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista lampaankareet paistinpannulla haluamaasi kypsyyteen. 2-3 minuuttia paistamalla saat kypsyysasteen medium.
- Asettele baba ganoush ja lampaankareet lautaselle ja kaada vielä ruokalusikallinen oliiviöljyä kareiden päälle. Tarjoile vihreän salaatin kanssa. Salaatinkastikkeena voit käyttää balsamicoa ja oliiviöljyä.
Vinkit ruokien valmistamiseen:
- Nosta lampaankareet huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistamista. Saat parhaan lopputuloksen, kun kareet ovat huoneenlämpöisiä, kun aloitat niiden valmistamisen.
- Voit valmistaa Baba Ganoushin hyvissä ajoin.