Siikacarpaccio

Vähärasvainen kala Noutopöytä
Alkuruoka siikacarpaccio-annos

Siikacarpaccio on helppo, nopea ja herkullinen tarjottava illanistujaisiin tai juhlallisemmallekin illalliselle vaikka alkuruokana.

Tarvitset:

400 g Ruodoton siikafile
Sitruuna
  Sormisuolaa
  Vastarouhittua mustapippuria
2 rkl Parmesan-raastetta
  Tuoretta rucolaa

Ohje:

  1. Siivuta siika mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

  2. Asettele kalaviipaleet tasaisesti suurelle lautaselle ja purista kalojen päälle sitruunan mehu.

  3. Mausta annos kevyesti sormisuolalla sekä mustapippurilla.

  4. Raasta pinnalle parmesan-juustoa.

  5. Anna annoksen tekeytyä jääkaapissa noin 20 minuutin ajan.

  6. Viimeistele annos tuoreella rucolalla juuri ennen tarjoilua.

    Resepti ja kuva: Heidi Kjellman

Viinisuositus

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!