Tässä huippukokki Pekka Terävän reseptissä valkoinen parsa valmistetaan keittämällä ja siitä tulee herkullinen alkuruoka neljälle.
Ohje on 4:lle | |
1 nippu | Valkoista parsaa |
50 g | Voita |
4 | Kananmunaa |
100 g | Väkiviinietikkaa |
2000 g | Vettä |
200 g | Valkoviiniä |
100 g | Valkoviinietikkaa |
1 | Banaani-salottisipuli |
0,5 | Laakerinlehti |
5 kpl | Valkopippureita |
150 g | Voita |
0,5 | Sitruuna |
10 g | Tilliä |
Suolaa |
Ohje
-
Lisää kattilaan etikka, valkoviini, laakerinlehti, valkopippuri ja hienonnettu sipuli. Keitä 1/3 osaan ja vatkaa voi joukkoon. Mausta kastike suolalla ja sitruunalla.
-
Huuhdo ja kuori parsat, ja keitä ne suolavedessä kypsiksi.
-
Riko kananmunat omiin kuppeihinsa. Lisää kiehuvaan veteen väkiviinaetikka. Pyöräytä vettä kauhalla ja tiputa varovasti muna kerrallaan veteen. Kypsennä munia miedosti kiehuen noin neljän minuutin ajan.
-
Asettele parsat lautaselle. Nosta uppomuna parsojen päälle ja lisää kastike. Mausta lopuksi muna sormisuolalla ja asettele päälle tillin oksia.
Resepti Pekka Terävä ja kuva Mari Moilanen