Patasorsa

Riistalinnut
Patasorsa -resepti

4 hengelle

Tarvitset:

2 patavalmista sorsaa
muutama punasipuli
valkosipulia
salvian lehtiä
voita ruskistamiseen
suolaa

Tee näin:

  1. Huuhtele sorsat, kuivaa ja jauha suolaa myllystä lintujen pinnalle.
  2. Ruskista pinnat voissa pannulla, ja nosta sorsat pataan rintapuoli ylöspäin. 
  3. Lisää pataan juurekset ja hieman vettä.
  4. Anna lintujen hautua uunissa kannen alla 180 asteessa noin puolitoista tuntia, kunnes ne tuntuvat kypsiltä.
  5. Leikkaa linnut valmiiksi annospaloiksi ja tarjoa niiden kanssa risottoa ja kostukkeena paistosta pataan kerääntynyttä lientä.

Käytettäessä Römertopf savipataa, liotetaan pataa aina ennen käyttöä kylmässä vedessä noin 15 minuuttia. Sen jälkeen kaadetaan vesi pois, laitetaan ruoka-aineet pataan, nostetaan se kylmään uuniin ja laitetaan uuni lämpiämään haluttuun lämpötilaan.

Pinot Noir - klassikkoviini riistalinnuille

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!