Halloween-juhlat kalisuttelevat jo oven takana. Nyt jos koskaan, on aika suunnitella ikimuistoiset juhlat, nauttien mustaa ja magiaa. Halloweeniin sopii erinomaisesti musta salmiakki-teema, joka loihditaan Royal Salmiakkisnapsia apuna käyttäen. Keskitäyteläinen ja kevyen lakritsamainen Royal Salmiakki on tietenkin ihan ehdoton sellaisenaan, mutta se sopii myös ruoanlaittoon, kuten halloween-hampurilaisiin.
Halloween-hampurilaiset pitävät sisällään kuohkean kurpitsasämpylän, pihvin, juustoa, maustekurkkua, salaattia ja lopuksi väliin sujahtaa reilu annos spooky but nice salmiakkisipuleita, joka hurmaavat taatusti kaikki salmiakinystävät.
Hampurilaisten lisäksi juhlapöytään nostetaan noidan kattilassa kiehautettu salmiakkikastike, johon dippaillaan esimerkiksi bataattiranskalaisia tai sipsejä. Jano sammutetaan tietenkin hyvin jäähdytetyllä Royal Salmiakkisnapsilla.
Juhlajuomat saa pidettyä kätevästi kylmänä kurpitsacoolerissa, joka on helppo tehdä itse. Leikkaa veitsellä kurpitsan hattu pois ja koverra sisus irti, esim. jäätelökauhalla. Täytä kurpitsa jäillä ja asettele pullot jäihin. Sitten ei muuta kuin hirvittävän hauskoja juhlia!
Halloween-hampurilaiset
Kurpitsasämpylät
8 kpl
400 g myskikurpitsaa
1 pss kuivahiivaa (11 g)
n. 8-9 dl vehnäjauhoja
1/2 dl siirappia
1 tl suolaa
10 g voisulaa
Kuori ja paloittele kurpitsa pieniksi paloiksi. Kypsennä suolalla maustetussa vedessä noin 10 min.
Ota 1 dl kurpitsankeitinlientä talteen ja siivilöi loput nesteet pois.
Soseuta kuumat ( + 42) kurpitsat hienoksi ja lisää neste, voisula ja siirappi joukkoon
Mittaa jauhot, suola ja kuivahiiva kulhoon. Kaada kurpitsa seos mukaan ja sekoita taikina nopeasti.
Jaa taikina ja leivo pyöritä sämpylöiksi. Nosta uunipellille liinan alle kohoamaan 30 minuutiksi.
Ripittele päälle lakritsajauhetta ja paista uuniin keskitasolla 225-asteeseen, noin 10 minuuttia.
Spooky but nice salmiakkisipulit
3 dl Royal Salmiakkisnapsi
2 punasipulia
Kuori ja viipaloi punasipuli. Kiehauta salmiakkisnapsi kattilassa, alenna lämpöä.
Lisää sipulit joukkoon ja anna pehmetä, välillä sekoittaen. Anna jäähtyä, siirrä kulhoon.
Nosta jääkaappiin marinoitumaan vähintään tunniksi. Mielellään yön yli.
Lisäksi
hampurilaispihvi
cheddarjuusto
maustekurkku
salaatti
ketsuppi
Salmiakkikastike
1 dl Royal Salmiakkisnapsi
200 g hopea toffeeta
Kiehauta Royal Salmiakkisnapsi kattilassa, lisää toffee joukkoon. Sekoita, kunnes toffee liukenee. Ota levyltä pois ja anna jäähtyä. Käytä burgerkastikkeessa tai dippinä.
Teksti ja kuvat: Peggy Thomas
Hyvä ruoka sekä juoma tuo arjen keskelle paljon iloa. Viikolla keittiössäni valmistuu helppoja mutkattomia ruokia sesongin raaka-aineista inspiroituen. Viikonloppuisin taas heittäydyn usein juhlatuulelle, koska rakastan juhlia ja niiden järjestämistä. Ruokapöydässäni on aina tilaa vielä yhdelle....
Lue lisää Peggyn pieni punainen keittiö -blogista.