Kirjolohta, tillivoiperunaa ja hernekastiketta

Rasvainen kala
Sami Kuronen suosikkiannos - kirjolohta, tillivoiperunaa ja hernekastiketta

Sami Kurosen suosikkiruoka.

"Uudet perunat ovat sesonkituote, joten päätimme keittiömestariveljeni Pasin kanssa loihtia kokonaisuudesta ympärivuotisen juhlavan version. Kermaviilin korvasimme hernekastikkeella, joka istuu hienosti tillin kanssa Chardonnayn omenaan ja persikkaan vivahtavaan hedelmäisyyteen. Castillo de Molina Reserva Chardonnay -valkoviinin raikkaus puolestaan sopii hyvin rasvaiselle kalalle, siksi kirjolohi. Sillin jätimme tällä kertaa pois ihan jo senkin takia, että kun kesä taas koittaa tarjoaa se suviversioon sen pikantin lisän luoden annokseen talven jäljiltä taas uutuuden tuntua!", kertoo Sami Kuronen

Resepti kahdelle.

Tarvitset:

2 keskikokoista perunaa
1/3 punttia tilliä
50 g voita

300 g kirjolohifileetä

HERNEKASTIKE

1 salottisipuli
Nokare voita
2 dl vettä
½ dl valkoviiniä
½ kasvisliemikuutio
300 g pakasteherneitä

Tee näin:

  1. Kypsennä perunat ja jäähdytä. Leikkaa paksuiksi kiekoiksi. Suolaa ja pippuroi.
  2. Poista kalasta nahka ja ylimääräiset rasvat. Leikkaa annospaloiksi. Suolaa kevyesti.
  3. Tee sitten hernekastike. Pilko salottisipuli ja kuullota voissa kattilassa hetki. Lisää kaikki muut aineet ja keitä pari minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella ja siivilöi. Tarkista suola.
  4. Kuumenna uuni 130 asteeseen. Laita lohipalat uunipellille, laita kalan paksuimpaan kohtaan paistomittari ja aseta tavoiteltu sisälämpötila 48 asteeseen. Kypsennä kalat uunissa.
  5. Kalojen kypsymisen aikana valmista perunat.
  6. Hienonna tilli ja säästä varret. Laita paistinpannulle voi ja tillinvarret ja kuumenna. Lisää perunat ja paista niihin kunnon paistopinta. Lisää lopuksi hienonnettu tilli perunoiden päälle.
  7. Kokoa annos.

Resepti ja kuva: Pasi Kuronen

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!