Paahdettua suippopaprikaa, ohraa, bataattia ja wasabimajoneesia

Salaatit ja kasvisruoka
Kasvisresepti ja viinisuositus - suippopaprikaa, ohraa, bataattia ja wasabimajoneesia

Upea alkuruoka paahdetusta suippopaprikasta, ohrasta, bataatista ja wasabimajoneesista. Viiniksi herkulle valitsimme Castillo de Molina Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin. Ohje on neljälle henkilölle. 

Tarvitset:

2 suippopaprikaa

Täyte:
2,5 dl vettä
0,75 dl Torino ohranhelmiä
½ kasvisliemikuutio
50 g ruskeita herkkusieniä tai siitakesieniä
25 g cheddar-juustoa
½ prk (60 g) smetanaa
Suolaa
Mustapippuria
Pari oksaa persiljaa
2 pienehköä bataattia
Voita

Wasabimajoneesi:
1 dl Hellman’s majoneesia
¼ tl Wasabitahnaa
Tilkka sitruunamehua
Suolaa

Tee näin:

  1. Aloita laittamalla bataatit uuniin. Laita uunivuoan pohjalle pieni kerros karkeaa merisuolaa ja laita bataatit suolan päälle. Kypsennä 175 asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia tai kunnes bataatit ovat pehmeitä ja kypsiä. Anna jäähtyä.
  2. Tee wasabimajoneesi sekoittamalla sen aineet keskenään niin, että wasabi sekoittuu majoneesiin kunnolla.
  3. Tee sitten paprikan täyte. Keitä Torino ohranhelmiä kasvisliemessä 15min. Kaada vesi pois.
  4. Viipaloi sienet ja paista niitä öljytyllä pannulla hetki. Lisää sienet ohran joukkoon. Raasta cheddar joukkoon, lisää smetana, mausteet ja hakattu persilja. Sekoita hyvin.
  5. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  6. Halkaise paprikat pitkittäin, poista siemenet ja valkoiset osat. Täytä paprikan sisäpuoli täytteellä ja aseta täyte alaspäin uunipellille.
  7. Kypsennä paprikoita uunissa 8-10 min tai kunnes pinta alkaa reilusti tummua.
  8. Ota sivuun.
  9. Leikkaa bataatista 2 cm paksuja siivuja, poista kuori ja halkaise puolikuun muotoon. Paista pannulla voissa kunnes saavat hyvän paistopinnan.
  10. Nosta paprika lautaselle ja poista paprikan kuori. Kokoa annos.

Kuva ja resepti: Pasi Kuronen

Viinisuositus

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!