Resepti 4:lle
Tarvitset:
Erilaisia salaatteja kuten makea frisee, Ruustinnan salaatti jne.
200 g vuohenjuustoa (President)
Kirsikkatomaatteja
4 keitettyä kananmunaa
1 pienehkö kukkakaali
Voita
Öljyä
Pikkelöity punasipuli:
2 pientä punasipulia
1-2-3-liemi:
½ dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1,5 dl vettä
Mansikkavinegretti:
100 g pakastemansikkaa
1/2 dl öljyä
1/3 dl omenaviinietikkaa
1/5 dl sokeria
Rosmariiniperunat:
4 kiinteää perunaa keitettynä
Voita
Öljyä
6 valkosipulinkynttä murskattuna kuorineen
6 oksaa rosmariinia
Tee näin:
- Tee ensin pikkelöity punasipuli. Leikkaa punasipuli pieniksi lohkoiksi. Kiehauta liemen aineet ja nosta liemi pois liedeltä. Lisää joukkoon sipulit ja laita kattilan päälle kelmu.
- Tee sitten vinegretti. Yhdistä kaikki aineet blenderiin ja aja kastikkeeksi.
- Leikkaa kukkakaali 8 osaan. Kuumenna voi ja öljy pannulla ja paista kukkakaalilohkoja molemmin puolin niin kauan että ne saavat kauniin paistopinnan. Nosta sivuun.
- Pilko perunat lohkoiksi. Kuumenna voi ja öljy pannulla ja lisää valkosipulit ja rosmariinit. Lisää perunat ja paista niihin hyvä paistopinta.
- Pilko myös kirsikkatomaatit ja munat.
- Revi salaatti kulhoon ja lisää pikkelöityä punasipulia ja tomaattia. Kostuta salaatti mansikkavinegretillä ja sekoita.
- Annostele lautasille ja lisää muut salaatin aineet. Lisää vielä lopuksi mansikkavinegrettiä.
Resepti ja kuva: Pasi Kuronen