Maalaissalaatti vuohenjuustosta, paahdettua kukkakaalia ja mansikkavinegrettiä

Salaatit ja kasvisruoka
Kasvisruoka - maalaiskanasalaatti vuohenjuustosta, paahdettua kukkakaalia ja mansikkavinegrettiä

Resepti 4:lle

Tarvitset:

Erilaisia salaatteja kuten makea frisee, Ruustinnan salaatti jne.
200 g vuohenjuustoa (President)
Kirsikkatomaatteja
4 keitettyä kananmunaa
1 pienehkö kukkakaali
Voita
Öljyä

Pikkelöity punasipuli:
2 pientä punasipulia

1-2-3-liemi:
½ dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1,5 dl vettä

Mansikkavinegretti:
100 g pakastemansikkaa
1/2 dl öljyä
1/3 dl omenaviinietikkaa
1/5 dl sokeria

Rosmariiniperunat:
4 kiinteää perunaa keitettynä
Voita
Öljyä
6 valkosipulinkynttä murskattuna kuorineen
6 oksaa rosmariinia

Tee näin:

  1. Tee ensin pikkelöity punasipuli. Leikkaa punasipuli pieniksi lohkoiksi. Kiehauta liemen aineet ja nosta liemi pois liedeltä. Lisää joukkoon sipulit ja laita kattilan päälle kelmu.
  2. Tee sitten vinegretti. Yhdistä kaikki aineet blenderiin ja aja kastikkeeksi.
  3. Leikkaa kukkakaali 8 osaan. Kuumenna voi ja öljy pannulla ja paista kukkakaalilohkoja molemmin puolin niin kauan että ne saavat kauniin paistopinnan. Nosta sivuun.
  4. Pilko perunat lohkoiksi. Kuumenna voi ja öljy pannulla ja lisää valkosipulit ja rosmariinit. Lisää perunat ja paista niihin hyvä paistopinta.
  5. Pilko myös kirsikkatomaatit ja munat.
  6. Revi salaatti kulhoon ja lisää pikkelöityä punasipulia ja tomaattia. Kostuta salaatti mansikkavinegretillä ja sekoita.
  7. Annostele lautasille ja lisää muut salaatin aineet. Lisää vielä lopuksi mansikkavinegrettiä.

Resepti ja kuva: Pasi Kuronen

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!