Kirsikkaiset ribsit sopivat juhlaan kuin juhlaan. Pääruuan hedelmäisen mehevä ja mausteinen makumaailma on erinomainen yhdistelmä Jacob's Creek Double Barrel Shiraz -punaviinin kera.
Kirsikkaiset ribsit juureskakuilla
4:lle
n. 1 kg Possun spare ribsejä
Marinadi
4 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl omenaviinietikkaa
1 dl kirsikkahyytelöä
2 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
Marinadin valmistus
1. Sekoita marinadin ainekset. Laita ribsit sopivaan muovipussiin ja kaada marinadi päälle.
2. Hiero marinadi kauttaaltaan ribseihin.
3. Sulje pussi ja nosta se jääkaappiin marinoitumaan noin 1 vuorokaudeksi.
Kuivarub
2 tl sinappijauhetta
2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 rkl fariinisokeria
1/2 tl chilijauhetta
Kuivarubin valmistus
1. Sekoita ainekset yhteen.
Lisäksi paistopussiin
1 dl kirsikkamehua
Valmistus
1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
2. Ota ribsit huoneen ämpöön noin 1 tunti ennen valmistusta.
3. Hiero ribsien pintaan kuivarub.
4. Nosta ribsit suureen paistopussiin ja kaada pussin pohjalle kirsikkamehua. Sulje paistopussi pussin mukana tulevalla sulkijalla. Leikkaa pussin kulmaan höyryaukko, pakkauksen ohjeiden mukaan.
5. Nosta pussi sopivaan uunivuokaan ja paista ribsejä uunin keskitasossa noin 2-2 1/2 h.
6. Nosta ribsit pois paistopussista ja grillaa ribseihin vielä halutessasi kaunis pinta uunin grillivastuksen alla.
Juureskakut
4:lle
150 g palsternakkaa
150 g porkkanoita
500 g myskikurpitsaa
1 keltasipuli
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
suolaa maun mukaan
mustapippuria maun mukaan
Päälle
2 dl juustoraastetta
Vuoan voiteluun
voita
1.Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Kuori ja raasta palsternakka, porkkana ja kurpitsa karkeaksi raasteeksi.
3. Kuori ja silppua sipuli.
4. Sekoita yhteen raasteet, sipulisilppu, tuorejuusto, munat ja mausteet.
5. Voitele alumiinisen muffinssipellin kolot voilla.
6. Jaa seos tasaisesti koloihin, mutta älä täytä ihan reunaan saakka.
7. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
8. Paista kakkusia uunin keskitasossa noin 30-35 minuuttia.
Resepti ja kuva: Sari Spåra