Korealainen naudanlihavarras saa mahtavan makunsa itse tehdystä marinadista. Aterian täydentää ruokosokerilla maustettu grillattu ananas sekä helppo limellä maustettu kermaviilikastike. Herkkujen seuraan suosittelemme mutkatonta punaviiniä esimerkiksi Gato Negro Red Blend.
Tällä Pasi Kurosen ohjeella grillaat mehevät korealaiset naudanlihavartaat neljälle.
Näitä tarvitset naudanlihavartaisiin
500–600g | naudan ulkofileetä |
Marinadi: | |
1 dl | soijaa |
0,5 dl | seesamiöljyä |
2 rkl | ruokosokeria |
2 | valkosipulin kynttä murskattuna |
1/2 | chili viipaleina |
1 tl | riisiviinietikkaa |
1 tl | raastettua inkivääriä |
Grillattu ananas: | |
1/2 | pieni ananas |
2–3 rkl | ruokosokeria |
Kermaviilikastike: | |
2 dl | maustamatonta jugurttia tai kermaviiliä |
1 | limen raastettu kuori ja mehu |
2 tl |
sokeria |
1 tl | suolaa |
seesaminsiemeniä koristeluun |
Näin valmistat naudanvartaat – katso video
Ohje grillatulle naudanvartaalle
- Sekoita marinadin aineet kattilaan ja keitä parin minuutin ajan. Anna jäähtyä.
- Poista lihasta kalvot ja leikkaa n. 2 cm kuutioiksi.
- Pujota lihanpalat vartaisiin ja laita vuokaan.
- Kaada marinadi vartaiden päälle. Anna maustua vähintään puoli tuntia.
- Tee kermaviilikastike yhdistämällä kaikki aineet keskenään.
- Valmistele grilli grillaamista varten.
- Leikkaa ananaksen hattu pois.
- Leikkaa ananas neljäksi lohkoksi ja leikkaa sisus pois.
- Ripottele lohkojen päälle ruokosokeria ja grillaa n. 3 min per puoli, kunnes ne ovat saaneet karamellisoidun pinnan.
- Grillaa naudanlihavartaita kannen alla 2-3 min per puoli.
- Valele marinadilla paiston aikana.
Resepti, kuva ja video: Pasi Kuronen