Tämä ohje on neljälle. Myös mainio piirakka kevään juhlien noutopöytiin tai vaikkapa vappubrunssille.
300 g | Piirakkataikina |
200 g | Tuoreita vihreitä parsoja |
150 g | Lämminsavulohta |
2 dl | Keitettyä riisiä |
1 | Pieni purjosipuli |
100 g | Fetajuustoa |
2 | Tomaattia |
1 tl | Timjamia |
Suolaa | |
Mustapippuria | |
Munamaito | |
2 dl | Maitoa |
2 | Kananmunaa |
1 tl | Suolaa |
Ohje
-
Keitä kuorituttuja parsoja 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä ne välittömästi jääkylmässä vedessä kiehumisen jälkeen.
-
Kauli piirastaikina kapeaan korkeareunaiseen paistovuokaan.
-
Sekoita kulhossa keitetty riisi, savulohi, paloiteltu fetajuusto, hienonnettu purjosipuli sekä mausteet keskenään.
-
Kaada seos piirastaikinan päälle ja nostele pinnalle parsatangot.
-
Sekoita munamaito kulhossa ja kaada piirakan päälle.
-
Sulje taikinareunat kiinni ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
-
Jäähdytä piirakka ja tarjoile parsasalaatin kanssa.
Resepti: Alex Nurmi