Herkullinen jälkiruoka neljälle
70 g | Tummaa suklaata |
45 g | Voita |
1 kpl | kananmuna |
1 | Kananmunan keltuainen |
0,4 | Vehnäjauhoja |
1 rkl | Kaakaojauhetta |
30 g | Kidesokeria |
40 g | Pekaanipähkinöitä |
Vuokien voiteluun | |
25 g | Voita |
2 rkl | Tomusokeria |
Ohje
-
Voitele vuoat pehmeällä voilla ja siivilöi tomusokerilla vuoan reunat.
-
Sulata suklaa sekä voi kulhossa vesihauteen päälle.
-
Lisää kokonainen kananmuna seokseen koko ajan sekoittaen.
-
Vaahdota toisessa kulhossa sokeri sekä keltuainen ja lisää vaahto suklaaseokseen varovasti nostellen.
-
Siivilöi lopuksi jauhot taikinaan, kaada seos pieniin annosvuokiin ja ripottele pinnalle murskattuja pekaanipähkinöitä.
-
Kypsennä 200-asteissa uunissa 12-15 min vuokien koosta riippuen.
-
Fondanttien tulee olla sisältä valuvan pehmeää.
Reseptit: Alex Nurmi