Aasialainen nuudelisalaatti jättikatkaravuilla

Itämainen ruoka Salaatit ja kasvisruoka Tulinen Äyriäiset
aasialainen nuudelisalaatti jättikatkaravuilla -resepti ja valkoviini

Kokkaa raikas aasialainen nuudelisalaatti jättikatkaravuilla. Tämän annoksen kanssa sopii erityisesti pirteän hedelmäiset tai puolikuivat ja -makeat valkoviinit.

Ainesosat:

100 g Riisivermisellinuudeleita
100 g Sokeriherneitä (ohueksi viipaloituna)
2–3 Punaista chiliä pieneksi pilkottuna
1 dl Herneenversoja
Pieni nippu kevätsipuleita pitkittäin pilkottuna
Pieni porkkana kuorittuna ja hienonnettuna
Vietnamilaista minttua
Tuoreita basilikanlehtiä
Tuoretta korianteria
Paahdettuja/suolattuja maapähkinöitä tai cashwepähkinöitä koristeluun

750 g Jättikatkarapuja
Öljyä paistamiseen

Kastike:

  1. Sekoita yhteen 0,75 dl riisiviiniä ja viinietikkaa, puolikkaan limen mehu sekä hyppysellinen suolaa ja sokeria.
     

Valmistus:

  1. Kypsennä riisivermiselli nuudelit kiehuvassa vedessä 3–5 minuutin ajan. Huuhtele kylmässä vedessä ja kuivaa hyvin.
  2. Laita nuudelit isoon kulhoon ja sekoita muut ainekset sekaan. Laita sivuun rapujen kypsentämisen ajaksi.
  3. Laita isolle wokki- tai paistinpannulle öljyä ja kuumenna pannu keskilämmöllä. Kun öljy on kuumaa, paista jättikatkaravut erissä kypsäksi.
  4. Anna rapujen viilentyä hieman ennen kuin sekoitat ne nuudeleiden ja yrttien joukkoon.
  5. Kaada kastike päälle ja tarjoile.
  6. Voit koristella annoksen tuoreella korianterilla ja omavalintaisilla pähkinöillä.

Vinkit:

Voit käyttää tuoreita, valmiiksi kuorittuja jättikatkarapuja.
Käytä chiliä oman makusi mukaan - joko enemmän tai vähäemmän mitä ohjeessa kerrotaan.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!