(n. 4:lle hengelle)
Tarvitset:
1 l kalalientä
1 tl inkivääritahnaa
1 tl sitruunaruohotahnaa
2 valkosipulinkynttä
1 mieto chili
4 kaffirlimetinlehteä
2 rkl kalakastiketta
200 g tuoreita herkkusieniä
50 g nuudelia
300 g vaaleaa kalaa (esim. kuhafilettä, ruodotonta)
200 g katkaravunpyrstöjä
Viimeistelyyn:
kourallinen kirsikkatomaatteja
kourallinen hienonnettua kevätsipulia
kourallinen hienonnettua korianteria
1 limetti lohkoina
Valmistusohje:
- Mittaa kalaliemi, inkivääritahna, sitruunaruohotahna ja hienonnettu valkosipuli sekä chili kattilaan. Lisää liemeen myös kaffirlimetinlehdet ja kalakastike. Anna liemen kiehahtaa.
- Puhdista ja huuhtele sienet huolellisesti. Viipaloi ne ja lisää liemeen.
- Lisää keittoon myös nuudelit, kuutioidut kalafileet sekä katkaravut. Anna keiton kiehua matalalla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
- Viimeistele lopuksi keitto lohkotuin kirsikkatomaatein sekä hienonnetuin yrtein. Purista limetinlohkot keittoon juuri ennen tarjoilua.
Resepti ja kuva: Heidi Kjellman