Lämmintä leipäjuustoa ja lakkavaahtoa

Miedot juustot Jälkiruoka
Lämmintä leipäjuustoa ja lakkavaahtoa -reseptin kuvituskuva, jossa kaulin ja leivontatarvikkeita.

Lakkavaniljasiirappi

100 g Sokeria
100 g Vettä
100g Lapponia Lakkalikööriä
1 Vaniljatanko

Lakkavaahto

3 dl Maitoa
80 g Sokeria
0,8 dl Lapponia Lakkalikööriä
40 g Valkuaista

Ohje

  1. Lakkavaniljasiirappi: Keitä kaikki ainekset keskenään 106 -asteeseen ja anna jäähtyä.

  2. Lakkavaahto:  Kiehauta kaikki ainekset, paitsi ei valkuaista. Lisää valkuainen jäähtyneeseen n. 60 -asteiseen vaahtopohjaan, tarkista maku ja vaahdota sauvasekoittimella.

  3. Kaada lautaselle lakkavaniljasiirappia ja asettele sen päälle kaksi leipäjuustoviipaletta ristikkäin. Laita lakkavaahtoa leipäjuustopalojen päälle. Viimeistele annos tuoreilla lakoilla.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!