Mansikkainen pannacotta

Jälkiruoka Marjat ja hedelmät
Mansikkainen panna cotta -reseptin kuvituskuva, jossa kaulin ja leivontatarvikkeita.

Tiedätkö miten tehdään pannacotta? Alex Nurmen ohje mansikkaiseen pannacottaan vaatii hieman vaivaa, mutta on sen väärti. Tutustu.

Mansikkaisen pannacottan juju on mansikkaviinissä mehustetut marjat. Pannacotta ei ole mikään pikajälkkäri, joten aloita hyvissä ajoin, että pannacotat ehtivät hyytymään jääkaapissa. Kauden mukaan voit tehdä tällä reseptillä jälkkäreitä myös muista marjoista vaikkapa mustikoista tai vadelmista. Tällä ohjeella valmistuu pannacotat kuudelle ruokailijalle. 

Pannacottaan tarvitset

3 dl Kuohukermaa
2 dl Maitoa
1 dl Chymos Väkevä Mansikkaviini
1 dl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria
3 Liivatelehteä

Marjoihin tarvitset

200 g Kauden marjoja
2 dl Chymos Väkevä Mansikkaviini

Ohje

  1. Pannacotta: Laita liivatelehdet lautaselle kylmään veteen. Kaada samaan aikaan kaikki muut raaka-aineet kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne nesteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Siivilöi seos, kaada annoslaseihin ja hyydytä jääkaapissa 3-4 tunnin ajan. Tarjoa pannacotta mehustettujen marjojen kanssa.

  2. Mehustetut marjat:  Kaada viini marjojen päälle, anna imeytyä hetki ja lusikoi mehustuneet marjat pannacottan päälle.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!