Marinoitua tonnikalaa
Tarvitset:
500 g tuoretta tonnikalaa
3 limeä
1 dl hienonnettua korianteria
1 punainen chili
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl ruokosokeria
2 tl suolaa
Tee näin:
- Raasta limen kuoret. Purista mehut kulhoon ja lisää kuoriraaste. Lisää hienonnettu korianteri, chili, inkivääri, sokeri sekä suola ja sekoita hyvin keskenään.
- Leikkaa tonnikalafileestä 4 cm x 3 cm paksuja tankoja ja nostele ne mausteliemeen marinoitumaan (liemen happo kypsentää kalan napakasti). Anna maustua vähintään kolmen tunnin ajan kylmässä.
- Leikkaa tonnikalapalat siivuiksi ja asettele kauniisti lautaselle. Tarjoile avokadokreemin ja japanilaisen kurkkusalaatin kanssa.
Avokadokreemi
Tarvitset:
1 syöntikypsä avokado
1 rkl ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
Tee näin:
- Sekoita avokadon liha, ranskankerma ja mausteet keskenään sauvasekoittimella silkkisen hienoksi ja lusikoi tarjoiluastiaan kastikkeeksi.
Japanilainen kurkkusalaatti
Tarvitset:
1 kurkku
50 g cashewpähkinöitä
Tee näin:
- Kuori kurkku, leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja nosta kastikkeen joukkoon maustumaan tunnin ajaksi kylmään.
- Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja ripottele valmiin salaatin päälle koristeluvaiheessa.
Tarvitset:
Kastikepohja:
1,5 dl riisiviinietikkaa
1 rkl chilikastiketta
1 punasipuli
1 dl kevätsipulia suikaloituna
1 valkosipulinkynsi
Tee näin:
- Leikkaa punasipuli hienoiksi kuutioiksi sekä valkosipuli ohuiksi viipaleiksi ja nosta kaikki sipulit kulhoon. Lisää loput aineet joukkoon ja sekoita.
- Anna maustua hetki ja kaada lopuksi joukkoon kurkut ja anna maustua.
Resepti: Alex Nurmi
Kuva: Mari Moilanen