Mainiot pikku suupalat bataatista, brie-juustosta ja jalapenosta. Reseptistä tulee noin 12-15 crostinia.
Raaka-aineet
Bataatticrostinit
1 keskikokoinen pitkulainen bataatti
1 rkl oliiviöljyä
suolaa & mustapippuria
Päälliset
150 g (luomu)brie-juustoa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1-2 tuoretta jalapenoa
tuoretta timjamia
Valmistusohjeet
- Pese bataatti hyvin ja leikkaa se noin sentin siivuiksi. Levitä siivut leivinpaperin päälle uunipellille ja sudi pintaan öljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda 200 asteessa 10 minuuttia. Jos siivut tuntuvat tämän jälkeen vielä liian raaoilta, käännä ne ja jatka paistamista 5 minuuttia. Siivut saavat jäädä napakoiksi. Anna jäähtyä.
- Leikkaa briejuusto sopivan kokoisiksi siivuiksi ja levitä ne bataattisiivuille. Mausta juoksevalla hunajalla. Leikkaa jalapenot siivuiksi ja laita yksi jokaiselle bataatille. Viimeistele ripauksella suolaa ja pippuria sekä tuoreilla timjamin lehdillä.
Resepti ja kuvat: Hanna Hurtta