Bataatticrostinit Briellä ja jalapenolla

Tapas ja antipasti
Helpot brunssitarjottavat | Bataatticrostinit Briellä ja jalapenolla

Mainiot pikku suupalat bataatista, brie-juustosta ja jalapenosta. Reseptistä tulee noin 12-15 crostinia.

Raaka-aineet

Bataatticrostinit

1 keskikokoinen pitkulainen bataatti
1 rkl oliiviöljyä
suolaa & mustapippuria

Päälliset

150 g (luomu)brie-juustoa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1-2 tuoretta jalapenoa
tuoretta timjamia

Valmistusohjeet

  1. Pese bataatti hyvin ja leikkaa se noin sentin siivuiksi. Levitä siivut leivinpaperin päälle uunipellille ja sudi pintaan öljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda 200 asteessa 10 minuuttia. Jos siivut tuntuvat tämän jälkeen vielä liian raaoilta, käännä ne ja jatka paistamista 5 minuuttia. Siivut saavat jäädä napakoiksi. Anna jäähtyä.
  2. Leikkaa briejuusto sopivan kokoisiksi siivuiksi ja levitä ne bataattisiivuille. Mausta juoksevalla hunajalla. Leikkaa jalapenot siivuiksi ja laita yksi jokaiselle bataatille. Viimeistele ripauksella suolaa ja pippuria sekä tuoreilla timjamin lehdillä.

Resepti ja kuvat: Hanna Hurtta

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!