Blinitaikina

Blinit
Blinitaikina resepti

Tarvitset: 

4 dl maitoa
20 g tuoretta hiivaa
2 dl kermaviiliä
2 dl vehnäjauhoja
1 dl tattarijauhoja
2 kananmunaa
1 tl suolaa
50 g kirkastettua voita sulatettuna

Valmistusohje:

  1. Liota hiivaa kädenlämpöiseen maitoon ja lisää kermaviili, jauhot, keltuaiset sekä suola. Sekoita taikinaa kevyesti kunnes se on pehmeän tasaista.
  2. Anna taikinan levätä yön yli peitettynä huoneenlämmössä.
  3. Vatkaa seuraavana päivänä valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto varovasti taikinan joukkoon.
  4. Paista taikinasta pieniä blinejä kirkastetussa voissa.

Resepti: Alex Nurmi

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!