Kokeile tätä Alex Nurmen syksyistä riistareseptiä vaikkapa viikonlopun herkutteluun. Ohje on kuudelle.
Peuran ohje | |
1,2 kg | Peuran kalvotonta sisäpaistia ja ulkofileetä |
2 tl | Suolaa |
Mustapippuria | |
Ohra-kaalipaistoksen ohje | |
600 g | Pieni kaali ( 1 kpl) |
1 | Sipuli |
100 g | Pekonia |
200 g | Ohrasuurimoita |
Öljyä paistamiseen | |
Suolaa | |
Mustapippuria | |
Hunajaa | |
Lisäksi | |
2 rkl | Karamelisoitua omenaa |
Ohje peuralle
- Mausta peura kauttaaltaan.
- Paista lihaan pannulla kaunis väri, noin 1 minuutti per puoli.
- Kypsennä sata-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 52-54 astetta (noin 45 min).
- Kääri valmis liha folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
- Leikkaa siivuiksi ja tarjoile lisäkkeiden kanssa.
Ohje ohra-kaalipaistokselle
- Kuutioi pekoni, suikaloi kaali ja leikkaa sipuli lohkoiksi.
- Laita pekoni kylmälle pannulle ja anna ruskistua rapeaksi.
- Lisää sipuli sekä kaali ja paista kypsän rapeaksi.
- Lisää lopuksi keitetty ohra ja mausta suolalla sekä hunajalla.
Reseptit: Alex Nurmi