Peuraa ja ohra-kaalipaistosta

Riista
Ruoka-annos: peuraa ja ohra-kaalipaistosta

Kokeile tätä Alex Nurmen syksyistä riistareseptiä vaikkapa viikonlopun herkutteluun. Ohje on kuudelle.

  Peuran ohje
1,2 kg Peuran kalvotonta sisäpaistia ja ulkofileetä
2 tl Suolaa
  Mustapippuria
  Ohra-kaalipaistoksen ohje
600 g Pieni kaali ( 1 kpl)
1 Sipuli
100 g Pekonia
200 g Ohrasuurimoita
  Öljyä paistamiseen
  Suolaa
  Mustapippuria
  Hunajaa
  Lisäksi
2 rkl Karamelisoitua omenaa

Ohje peuralle

  1. Mausta peura kauttaaltaan.
  2. Paista lihaan pannulla kaunis väri, noin 1 minuutti per puoli.
  3. Kypsennä sata-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 52-54 astetta (noin 45 min).
  4. Kääri valmis liha folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
  5. Leikkaa siivuiksi ja tarjoile lisäkkeiden kanssa.

Ohje ohra-kaalipaistokselle

  1. Kuutioi pekoni, suikaloi kaali ja leikkaa sipuli lohkoiksi.
  2. Laita pekoni kylmälle pannulle ja anna ruskistua rapeaksi.
  3. Lisää sipuli sekä kaali ja paista kypsän rapeaksi.
  4. Lisää lopuksi keitetty ohra ja mausta suolalla sekä hunajalla.

 

Reseptit: Alex Nurmi

Viinisuositukset

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!