Alex Nurmen munakoisolasagnen reseptillä valmistat tarjottavaa vaikkapa illanistujaisiin. Ihana resepti erityisesti sinulle, joka rakastat vuohenjuustoa.
3 | Munakoisoa |
3 dl | Tomaattikastiketta |
100 g | Vuohenjuustoa ohuina siivuina |
1,5 dl | Vehnäjauhoja |
2 tl | Suolaa |
Mustapippuria | |
Basilikaa | |
Vuohenjuustokreemi | |
100 g | Vuohenjuustoa ilman kuorta |
0,5 dl | Kermaa |
2 rkl | Jacob’s Creek Riesling -valkoviiniä |
2 oksaa | Timjamia |
Ohje melanzane
-
Leikkaa munakoisot pitkittäin ohuiksi, noin kahden millimetrin paksuisiksi viipaleiksi.
-
Sirottele päälle hieman suolaa ja itketä munakoisoja 30 minuuttia. Näin niistä häviää kitkeryys.
-
Vuoraa terriinivuoka leivinpaperilla. Vuoraa paperoitu vuoka munakoisoviipaleilla.
-
Kuivaa jäljelle jäävistä munakoisoista puolet, kieritä ne vehnäjauhoissa ja paista kuumassa öljyssä kullanruskeiksi ja rapeiksi.
-
Täytä terriinivuoka latomalla munakoisoja, vuohenjuustoa, tomaattikastiketta ja mausteita päällekkäin vuorotellen kuin tekisit lasagnea.
-
Kypsennä vuokaa 160-asteisessa uunissa 40 minuuttia.
-
Uunista ottamisen jälkeen laita vuoan päälle kaistale leivinpaperia ja pieni paino, jotta melanzane prässääntyy ja ylimääräiset nesteet valuvat ulos.
-
Jäähdytä lopuksi täysin kylmäksi jääkaapissa.
-
Tarjoiluvaiheessa leikkaa melanzanesta halutun kokoisia paloja.
-
Lämmitä palat uunissa ja tarjoile vuohenjuustokreemin kanssa.
Ohje vuohenjuustokreemille
- Kiehauta kerma, valkoviini ja timjami kattilassa.
- Siivilöi ja soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella.
- Tarjoile melanzanen kanssa.
Reseptit: Alex Nurmi