800 g | Porsaan sisäfileetä |
75 cl | Jacob’s Creek Semillon Chardonnay -valkoviiniä |
1 dl | Tuoretta timjamia |
1 dl | Tuoretta rakuunaa |
100 g | Voita |
1 rkl | Dijon sinappia |
Ruohosipulia | |
Paahdettua sipulia | |
Maizenaa suurustamiseen | |
Kukkakaalipyree | |
1 | Pieni kukkakaali |
1 dl | Kermaa |
1 rkl | Voita |
1–2 tl | Suolaa |
Valkopippuria myllystä | |
1 tl | Sokeria |
1/2 | Sitruunan mehu ja kuori (tai 2 rkl sitruunamehua) |
1 dl | Oliiviöljyä |
Mustapippuria |
Ohje porsaan fileelle
- Kiehauta valkoviini sekä yrtit kattilassa ja mausta liemi suolalla sekä pippurilla.
- Kaada haudutusliemi uunivuokaan, jonka joukkoon lisää pannulla pintapaistettu porsaan filee.
- Kypsennä 100-asteisessa uunissa niin kauan kunnes lihan sisälämpö saavuttaa 66 asteen ( käytä paistomittaria).
- Nosta kypsä liha pois uunista, jäähdytä haudutusliemessä 15 min ajan, jonka jälkeen leikkaa liha 8 osaan.
- Sivele pintaan ohut sinappikerros ja pyörittele palat ruohosipuli-sipuliseoksessa.
Ohje kastikkeelle
- Siivilöi haudutusliemi, tarkista maku ja suurusta kastikkeeksi.
Ohje kukkakaalipyreelle
- Pilko huuhdeltu kukkakaali sormenpään kokoisiksi paloiksi.
- Laita kattilaan kerman kanssa ja lisää vettä niin että pinta peittyy.
- Keitä 15 minuutin ajan, nosta kukkakaalit tehosekoittimeen ja soseuta pyreeksi.
- Ohenna tarvittaessa keitinliemellä ja mausta lopuksi suolalla sekä valkopippurilla.
Reseptit: Alex Nurmi