Alex Nurmen reseptillä valmistat karitsan ulkofileetä ja juureslastuja vaikkapa pääsiäispöytään.
Valmista herkullista karitsan ulkofileetä vaikkapa pääsiäisen juhlapöytään. Tämä resepti kannattaa laittaa talteen, sillä tämä herkku maistuu ympäri vuoden. Valmista seuraksi juureslastuja tai pyöräytä vaikkapa valkosipuliperunat.
Karitsan ulkofileeseen tarvitset
800 g | Karitsan ulkofileetä |
2 dl | Lihalientä |
100 g | Porkkanoita |
150 g | Palsternakkaa |
100 g | Neulapapuja |
1 tl | Kuivattua rosmariinia |
1 tl | Kuivattua minttua |
2 tl | Suolaa |
1 tl | Mustapippuria |
25 g | Kirkastettua voita |
25 g | Voita |
Ohje karitsalle
- Puhdista fileet ja hiero pintaan suolaa sekä mustapippuria.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää kirkastettu voi sekä kuivatut yrtit ja paista maustuneet fileet kauttaaltaan 2 minuutin ajan per puoli.
- Nosta fileet lautaselle, peitä foliolla ja anna vetäytyä 5 min ajan.
- Kaada lihaliemi pannulle ja keitä hetken aikaa.
- Siivilöi ja pidä kastikeliemi kuumana annoksen viimeistelyä varten.
- Leikkaa lopuksi fileet annospaloiksi ja tarjoile juureslastujen kanssa.
Ohje juureslastuille
- Leikkaa porkkanat sekä palsternakka ohuen ohuiksi viipaleiksi.
- Keitä suolalla sekä voilla maustetussa vedessä 2-3 min ajan neulapapujen kanssa.
- Siivilöi napakan kypsät juurekset ja tarjoa karitsan seurana.
Reseptit: Alex Nurmi