Karitsan paahtopaisti ja perunapaistos maistuvat ympäri vuoden. Kokeile herkullista reseptiä pääsiäispöydässä.
Karitsan paahtopaistiin tarvitset
4 kpl | Karitsan paahtopaistia |
2 rkl | Dijon sinappia |
2 rkl | Hienonnettua tuoretta rakuunaa TAI |
1 tl | kuivattua rakuunaa |
Suolaa | |
Mustapippuria | |
Perunapaistos | |
16 | Pientä kesäperunaa |
8 | Pikkusipulia |
2 | Valkosipulia |
25 g | Voita |
Kevätsipulia | |
Suolaa | |
Mustapippuria |
Ohje karitsalle
-
Mausta karitsan paahtopaistit suolalla ja pippurilla ja paista kaunis väri pintaan paistinpannulla.
-
Sekoita sinapin joukkoon rakuuna ja hiero sinappiseos paahtopaistin pintaan tasaisesti.
-
Kiinnitä paistomittari lihan keskiosaan ja kypsennä uunissa 120°C kunnes sisälämpö on 58 astetta.
-
Nosta kypsyneet paistit toiseen astiaan ja peitä hellästi ne folioon.
-
Anna vetäytyä 8 minuuttia ja leikkaa viipaleiksi.
-
Nosta karitsa lautaselle ja tarjoa se lämpimän lisäkkeen kanssa.
-
Halutessasi voit valmistaa paistoliemestä kastikkeen lihalle.
Ohje perunapaistokselle
-
Leikkaa pestyt perunat viipaleiksi ja puolita kuoritut sipulit.
-
Paista pannulla kaunis väri niiden pintaan ja mausta suolalla sekä pippurilla.
-
Asettele paistos leivinpaperin päälle ja kypsennä uunissa 200°C noin 15-20 min ajan.
-
Leikkaa lopuksi kevätsipulia paistoksen päälle.
Reseptit: Alex Nurmi