Karitsan potkaa ja tattirisottoa

Lammas
Karitsan potka ja risottoa valkoisella lautasella

Alex Nurmen herkullinen karitsan potka vaikkapa pääsiäisen juhlapöytään. Ohje on neljälle.

4 kpl Karitsan potkaa
1 dl Tuoreita yrttejä (timjami, minttu, rosmariini)
1 rkl Suolaa
2 l Lihalientä
4 Laakerinlehteä
  Portviinikastike
2 dl Portviiniä
2 dl Demi glace
1 dl Paistolientä
  Tattirisotto
200 g Risottoriisiä
1 l Tatteja
2 Isoa keltasipulia
3 rkl Valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl Oliiviöljyä
5 dl Valkoviiniä (noin)
1 dl Kasvis- tai kanalientä
1 dl Mascarpone-juustoa
  Suolaa
  Mustapippuria

Ohje karitsanpotkalle

  1. Suolaa raa’at lihat ja pyörittele ne yrteissä.

  2. Anna maustua 2 tunnin ajan.

  3. Paista paistinpannulla lihassyyt kiinni ja nostele potkat uunivuokaan lihaliemen kanssa johon lisäät laakerinlehdet.

  4. Hauduta 140-asteisessa uunissa 4 tunnin ajan.

Ohje tattirisotolle

  1. Kuumenna oliiviöljy kattilassa.

  2. Paista sienet ja sipulit öljyssä ja lisää risottoriisit joukkoon.

  3. Kuullota seosta kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.

  4. Kaada sekaan viini ja anna nesteen haihtua.

  5. Lisää kasvisliemi pienissä erissä, välillä haihduttaen.

  6. Kypsennä, kunnes riisi on napakan kypsää.

  7. Mausta risotto tuoreyrtillä, suolalla sekä mustapippurilla ja viimeistele lopuksi mascarponella.

Ohje portviinikastikkeelle

  1. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä niin kauan kunnes puolet nesteestä on haihtunut.

  2. Tarkista maku ja tarjoile lihan kanssa.

Reseptit: Alex Nurmi

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!