Paistettua ahventa ja kantarellipaistosta

Vähärasvainen kala Sienet
Paistettua ahventa ja kantarelleja lautasella

Ahven on Suomen yleisin kalalaji, joka on parhaimmillaan ihan sellaisenaan paistettuna. Tällä Alex Nurmen reseptillä valmistat upean ahven aterian neljälle. Ahvenen kanssa maistuu viininä raikas ja moderni Riesling.

Paistetun ahveneen tarvitse

800 g Tuoreita ahvenfileitä
200 g (Uusia) perunoita keitettynä
200 g Kantarelleja
50 g Fenkolia
5 Retiisiä
50-100 g Kantarellilla maustettua tuorejuustoa
50 g Voita
  Suolaa

Ohje paistetulle ahvenelle

  1. Leikkaa kypsät perunat neljään osaan, suikaloi fenkoli sekä retiisit ja pienennä kantarelleja mikäli ne ovat suuren kokoisia.

  2. Kuumenna paistinpannu ja valmista herkullinen lisäke siinä. Mausta suolalla ja lisää lopuksi tuorejuusto, joka toimii samalla kastikkeena ahvenille.

  3. Paista lopuksi ahvenet rapeiksi pannulla tai muurikalla ja nautiskele kuivan ja modernin Riesling-valkoviinin seurana.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!