Valkoviinissä ja voissa haudutettua ahventa

Vähärasvainen kala
Valkoviinissä haudutettua ahventa

Kokkaa Alex Nurmen reseptillä valkoviinissä ja voissa haudutettua ahventa keväisten vihannesten ja tillin kera. Kaada lasiin seuraksi raikasta ja kuivaa Riesling-viiniä tai kokeile laadukasta Sauvignon Blancia. 

Ahvenreseptiin tarvitset

600 g Pieniä ahvenfileitä (n. 12 kpl)
600 g Kevätvihanneksia (uusia perunoita, kevätporkkanaa, parsaa, kukkakaalia, parsakaalia)
1 pnt Puntti tuoretta tilliä
2 dl 9 Lives Inspiring Riesling -valkoviiniä
1 dl Kalalientä
2 dl Kermaa
50 g Voita
2 Suolaa
  Valkopippuria myllystä

Ohje ahvenille

  1. Laita kolme ahvenfileetä päällekkäin tuorekelmun päälle.
  2. Muotoile ahvenet kelmun avulla tiukoiksi rulliksi.
  3. Laita rullat kiehuvaan veteen kuuden minuutin ajaksi ja jäähdytä ne sitten juoksevan kylmän veden alla.
  4. Poista kalat varovasti kelmusta ja hauduta mehukkaaksi kastikeliemessä.
  5. Kypsennä toisessa kattilassa kevätvihannekset.

Ohje kastikeliemelle

  1. Kiehauta puhtaassa kattilassa valkoviini, kalaliemi, kerma sekä voi ja kaada kuuma liemi pieneen uunivuokaan.

  2. Nosta ahvenrullat joukkoon ja hauduta 80-asteisessa uunissa 20 minuutin ajan.

  3. Ripottele hienonnettua tilliä kypsien kalojen päälle ja annostele kalat lautaselle, kypsennettyjen kasvisten päälle.

Reseptit: Alex Nurmi

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!