Hirven sisäfileestä, sen keskikohdasta, valmistuu kokonainen hirvipaisti. Hirviannoksen esillepanoon voi lisätä lisukkeiksi muitakin metsän antimia, kuten sieniä ja marjoja. Näin valmis lautaselle rakennettu hirviannos kunnioittaa luonnosta saatavia raaka-aineita, ja on näyttävä sekä maukas juhlaruoka.
Tarvitset:
700-800 g hirven sisä-/ulkofilettä
voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria
valkosipulirouhetta
Tee näin:
- Ota fileeseen kaunis rusehtava paistoväri pannulla.
- Mausta filee mustapippurilla, suolalla ja valkosipulirouheella.
- Laita liha paistumaan uuniin matalaan lämpöön, noin 160 asteeseen, kunnes sisälämpötila on noin 68 astetta.
- Anna fileen vetäytyä folion alla noin kymmenen minuuttia.
- Leikkaa sisäfileestä ohuita siivuja poikkisyyn lautaselle ja rakenna annoksesta näyttävä kokonaisuus muilla luonnosta saatavilla raaka-aineilla.
Resepti: Heikki Remes
www.viinimies.com
Kuva: Sari Spåra