Mehevät viljaporsaan noisetit ja vaalea juuresvuoka satokauden tuoreista antimista maistuu vaativallekin herkkusuulle. Tästä reseptistä kokkaat annokset kuudelle ruokailijalle.
Tarvitset:
Vaalea juuresvuoka
300 g maa-artisokkaa
300 g palsternakkaa
500 g perunoita
70 g purjoa
suolaa
2,5 dl kolmensipulinkermaa
Porsaan noisetit
600 g viljaporsaan sisäfilettä
voita
suolaa
valkopippuria
lihaliemikuutio
vettä
Punasipulihilloke
3-4 punasipulia
ruokaöljyä
hunajaa
Tee näin:
- Juuresvuoka: Kuori maa-artisokat sekä palsternakat ja laita saman tien sitruunamehulla maustettuun veteen, jotta ne eivät tummu. Kuori ja viipaloi perunat sekä kuivaa ne talouspaperilla. Leikkaa myös purjo ohuiksi viipaleiksi. Valuta maa-artisokat ja palsternakat kuiviksi sekä viipaloi ne. Laita juurekset kerroksittain voideltuun vuokaan, mausta suolalla ja kaada päälle kerma. Paista 180 asteessa noin puolitoistatuntia. Nosta tarjolle porsaan noisettien, punasipulihillokkeen sekä keitettyjen herneiden kanssa. Nosta annoksen päälle koristeeksi pari vihersalaatin lehteä.
- Porsaan noisetit: Leikkaa porsaanfile 1,5-2,0 cm:n vahvuisiksi kiekoiksi. Mausta kevyesti, ota filepaloihin pinta pannulla molemmin puolin ja nosta kattilaan. Murenna lihaliemikuutio paistinpannulle ja lisää vettä. Anna kiehahtaa ja kaada kattilaan. Anna lihojen kypsyä hitaasti hauduttaen noin 15 minuutti. Otan keittoliemi talteen, siivilöi ja nosta tarjolle ruoan kaveriksi.
- Punasipulihilloke: Leikkaa punasipulit ohuiksi kiekoiksi. Hauduta ruokaöljyssä kattilassa pehmeiksi. Lisää lopuksi sekaan hieman hunajaa.
Resepti: Heikki Remes
www.viinimes.com