Savulohisalaatti perunakakulla ja piparjuurikastikkeella

Rasvainen kala Salaatit ja kasvisruoka
Savulohisalaatti -reseptin kuvituskuva, jossa kasviksia.

Herkullinen savulohisalaatti pirteällä piparjuurikastikkeella neljälle. 

  Perunakakut
2 Keskikokoista perunaa
2 Kevätsipulia
1,5 dl Tuoreita persiljan lehtiä
2 rkl Piparjuurta
1 Kananmuna
  Merisuolaa myllystä
  Mustapippuria myllystä
  Oliiviöljyä
4 kananmunamuottia
  Salaatti
200 g Savustettua lohta
1 Kurkku pieneksi pilkottuna
Ruukku Mizuna-salaattia
2 tl Lohenmätiä
  Kastike
0,5 dl Sitruunamehua
0,5 dl Extra Virgin oliiviöljyä
1 rkl Piparjuuritahnaa

Ohje:

  1. Kuori ja pilko perunat ja sipulit, silppua valmiiksi myös persilja.

  2. Laita kaikki perunakakkujen ainekset tehosekoittimeen ja vatkaa, kunnes seos on tahnamaista.

  3. Laita kananmunamuotit öljytylle, mietolämpöiselle paistinpannulle ja täytä ne perunakakkumassalla.

  4. Paista ne kullanruskeiksi ja käännä ja paista toinen puoli.

  5. Kun kakut ovat valmiit, poista muotit.

  6. Voit tehdä perunakakut halutessasi jo etukäteen, koska ne on helppo lämmittää myöhemmin tarjoilua varten.

  7. Sekoita salaatti kulhossa ja kastike omassaan. Kaada sitten kastike salaatin päälle, sekoita ja pinoa tyylikkäiksi annoksiksi perunakakkujen päälle.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!