Huippuviini tummille liharuoille - Laurus Cote Rotie

Gabriel Meffre Laurus Côte Rôtie

“Vivahteikas rotuviini”

Alkon makuluonnehdinta

Vivahteikas & kehittynyt

Hinta Alkossa

47,98 €

Rypäle

Väri

Tummanpunainen.

Tuoksu

Moniulotteinen, karhunvatukkainen, kevyen mokkainen.

Maku

Tumman kirsikkainen, karhunvatukkainen, kevyen oliivinen, mokkainen, mausteinen ja rodukas

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
AC Côte Rôtie
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
12,50 %
Hintaryhmä:
n. 47 €
Litrahinta:
63,97 €
Alkon tuotekoodi:
460437
EAN:
3142921537412
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Sopii vegaaneille:
Kyllä

Asiantuntijan arvio

"★★★★★ / Tyylikäs huippuviini" (Viinilehti.fi 12/2017)

"Kypsän avoin tuoksu on tuo mieleen kypsän mustaherukan, kirsikan, karhunvatukan, sekä nahkaisuuden ja mustapippurin. Runsas maku toistaa tuoksun kypsän marjaiset aromit. Siinä on myös selkeää tuoksun pippurisuutta, tietynlaista kukkaisuutta ja jopa lakritsia. Maku on luonteeltaan melko rustiikkinen ja suorapiirteinen. Kokonaisuutta ryhdittävät eloisan hapokkuuden lisäksi kypsät parkkihapot. Viini jättää erittäin pitkään maistuvan, pippurisen, yrttisen ja nahkaisen jälkivaikutelman." (Viinilehti.fi)

Reseptit

Laurus Côte-Rôtie valmistetaan Pohjois- Rhônen Côte Rôtien -alueen parhailla tarhoilla kasvaneista käsin poimituista syrah-rypäleistä. Rypäleitä maseroidaan kuorien kanssa 20 päivää kontrolloidussa korkeintaan 30 asteen lämpötilassa. Tämän jälkeen viini erotetaan kuorista ja siirretään 275 litraisiin Laurus- tammitynnyreihin, jossa malolaktinen käyminen tapahtuu loppuun. Ennen pullotusta viiniä kypsytetään Laurus-tynnyreissä 18 kuukautta.

Laurus Côte-Rôtie etiketissä oleva kuva mosaiikista kertoo tarinaa legendasta, joka on vaikuttanut Rhônen laakson alkuperäisalueiden syntyyn. Etiketin nainen on olkapäällään rypäleitä kantava roomalainen jumalatar Tutela: kotien ja sadon suojelija. Mosaiikki on löydetty Viennestä läheltä Lyonia.

Laurus Côte-Rôtie on täyteläinen ja keskitanniininen punaviini, jonka maku on tumman kirsikkainen, karhunvatukkainen, kevyen oliivinen, mokkainen, mausteinen ja rodukas. Viinin ihanteellinen nauttimisaika on 3 – 15 vuotta pullotuksesta.

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös